Strona G_ówna | Forum | Kontakt

FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj
BARDZO SUCHE KOŃCÓWKI!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Piękne Włosy Strona Główna -> Pielęgnacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kajaczka

PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam ten sam problem, na koncach sa bardzo matowe... moze jednak ten jedwab pomoże, warto spróbowac tylko ja obawiam się najbardziej tego aby one po zastosowaniu nie wydawały się tłuste, dlatego bardzo nie lubie maseczek do włosów bo nawet po spłukaniu na następny dzień włosy są tragiczne...
Sponsor forum

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
ferguson15

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziex napewno sprobuje Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
allin@

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 8:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

można też zmienić look i wycieniować końcówki .wtedy stają sie lżejsze i zdrowsze . może to pomoże Idea
Powrót do góry
Stella

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio odkryłam wspaniały specyfik na nieszczęsne suche końcówki -
jest to serum do końcówek firmy AVON advanced techniques o małej pojemnosci ale niesamowicie wydajne wystarczy kilka kropel rozprowadzic na
ręce i potem wetrzec w końcówki lub całe włosy - oleista konsystencja.
Wygładza i nabłyszcza...Polecam:*:*:*
Powrót do góry
asia113

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 2:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli użyjesz jedwab według instrukcji i nie nałożysz go za dużo, to na pewno włosy nie bedą wyglądały na tłuste. Ja bardziej polecam jedwab niż serum.
asia113

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 2:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zniszczone końcówki to najlepiej ściąć. Jeżeli nie bierzesz pod uwagę takiej opcji to używaj po każdym myciu jedwabiu np. Biosilka na końcówki. Na pewno pomoże Smile
richinka

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 10:25 am    Temat postu: Re: suche włosy Odpowiedz z cytatem

agnesto91 napisał:
mam taki problem, mam suche, szorstkie wlosy, jakby zniszczone, myje je 2 razy w tygodniu, nie karbuje, nie prostuje, nawet nie susze ich tylko chodze spac w mokrych. Od pewnego czasu je prostuje, bo mam krotkie wlosy i mi sie kreca, a to jest nastepny problem, bo nie wiem jak dbac o nie, aby sie az tak nie niszczyly po prostowaniu

Nawilżaj końcówki wodą a następnie wsmaruj odżywke z seri produktów LOREAL Razz
To powinno pomóc
http://www.gooster.pl/bp/6080616/loreal.htm
Powrót do góry
Gosia_15

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 7:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może być od prostownicy, która niszczy włosy a w szczególności właśnie końcówki.
Nie prostuj włosków i zostaw takie jakie masz wiesz ile osób ci zazdrosci loków. Ja mam na przyklad idealnie proste włosy i marze o lokach, ale wogóle włosy mi się nie chcą kręcić na wałkach:( Niestety.
Moja siostra też ma bardzo suche końcówki tylko w jej przypadku jest to spowodowane nadmiernym suszeniem głowy suszarką:)
Najlepiej poczekaj jak troszkę odrosną, nie prostuj ich, a gdy już będą troszkę dłuższe to idź do fryzjera i podetnij te felerne końcówki:)
Powrót do góry
Pytalska M

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 5:17 pm    Temat postu: biale końce Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry.
Mam problem ponieważ bardzo dbam o włosy i nie chce by były zniszczone. Opisze wszystko dokladnie wiec tak... dawniej mialam bardzo zniszczone wlosy wiec obcielam i z urosly az siegaja znowu do polowy pleców, robilam juz 3 razy na nich pasemka i ok 3 tygodnie temu bylam u fryzjera zeby obcął mi końcówki poniewaz mialam zniszczone bo prostowalam włosy. Teraz nie prostuje włosów, myje 2 razy w tygodniu a dzis zauwazylam ze wlosy maja biale końcówki nie wiem dlaczego skoro nie dawno byly podcinane Sad Nie czuje by byly zniszczone, końcówki tez nie sa porozdwajane tylko biale... Chciałabym sie dowiedziec czym to jest spowodowane i co uzywac by miec naprawde zdrowe i piekne wlosy. Czy pomoze mi jedwab do włosów Silk Therapy firmy Farouk? jak on dziala i jak go stosowac? Z niecierpliwościa czekam na wiadomosc. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.
Ogląda profil użytkownika
Powrót do góry
Ania123456

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 5:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM. ja rowniez mam podobne problemy z wlosami. po pierwsze sa matowe suche koncowki bardzo szybko mi sie rozdwajaja a takze zle sie ich uklada. czasami mi sie wydaje ze jak sa tluste(przyklepniete) to lepiej wygladaja. prosze o jakies porady. szczegolnie chodzi mi o rozdwojone koncowki(nie prostuje i nie uzywam suszarki)
Powrót do góry
kajaczka

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 8:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio słyszałam że rewelacyjną maseczką na zniszczone włosy jest Panthenol Spray, ten na oparzenia. czy ktoś z Was próbował? ponoć działa super, mocno nawilża. ma w składzie parafinę więc cos wtym napewno jest.
Katarina M

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 2:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo mi się podoba - Paul Mitchell Super Skinny Relaxing Balm, polecam Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Piękne Włosy Strona Główna -> Pielęgnacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

Skocz do: